Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2025

В Японії представили електромобіль, що на 90% зроблений з пластику

Перший у світі електромобіль, кузов якого на 90% зроблений з різних видів пластмас, нещодавно презентували в Японії. Завдяки використанню пластмас, електрокар на 40% легший за звичайні автівки з металу, що відкриває нові перспективи для розвитку енергоефективних електромобілів.

Розробкою пластикового автомобіля на електротязі займалися вчені Токійського університету спільно з автовиробниками. Електромобіль має футуристичний дизайн і створений з метою продемонструвати новітні технології, що мають зменшити шкідливий вплив на навколишнє середовище.

Детальніше...

Як упорядкувати холодильник, щоб тримати їжу свіжою. Поради експерта

Холодильник – це не просто шафа для їжі.

Він влаштований так, що у різних відсіках різні температури, а тому неправильна організація його вмісту може призвести до псування харчових продуктів.

Спеціаліст Австралійського інституту безпеки продуктів харчування Мішель Бозевська, на прохання The Daily Mail, розкриває свої секрети зберігання їжі.

Для початку експертка пропонує встановити температуру на рівні чотирьох градусів.

Детальніше...

Як заощадити на комунальних послугах: п'ять «розумних» домашніх девайсів

«Розумні» домашні технології є ефективним способом скорочення використання енергії та ресурсів будинку. Вони допомагають скоротити витрати на комунальні послуги та зменшити вплив на навколишнє середовище. Ось кілька простих технічних ідей, які ви можете використовувати у своєму будинку вже сьогодні.

«Розумні» термостати

Детальніше...

Блискітки та конфетті — небезпечний пластик, який ми їмо

Конфетті та блискітки — незамінні атрибути свят. Але за яскравим виглядом вони таять велику небезпеку — забруднення ґрунту і океану сміттям, яке складно відфільтрувати і яке неминуче потрапить у нашу їжу. Чому блискітки, як і мікрокульки, небезпечні, і чим їх замінити, ви дізнаєтеся з цієї статті.

Під час свят блискітки всюди — на прикрасах, декорі та вітальних листівках. Конфетті з блискітками підкидають у повітря під час урочистостей і щоб зробити незабутні фотографії.

Детальніше...

Вживання зелених овочів знижує ризик інсульту

Вчені довели, що регулярне вживання зелених овочів знижує ризик розвитку інсульту і рівень стресу. Результати дослідження були представлені на Міжнародній конференції з інсультів.

Дослідники вивчили 682 пацієнта (середній вік 53,7 року), які перенесли кровотечу мозку: у 32,2% випадків хвороба була викликана інсультом, у 7,2% — структурними відхиленнями, у 60,6% — високим тиском. Порівнюючи медичні карти хворих, вчені з’ясували, що люди з діабетом в 2,33 рази частіше стикалися з недугою, з підвищеним холестерином – в 1,69 разів, трудоголіки – в 2,2 рази, курці – 10,01 рази.

Детальніше...

Дочірні категорії