Актуальна тема

Меню

Від енергоефективності до допомоги нужденним: екологічні місії в Сокальсько-Жовківській єпархії

У вівторок, 23 січня, в рамках екосоціальної акції "Зігрій вбогого світлом стрітенської свічки", під час тижня молитов за єдність християн, особливістю якого є єднання у молитві прослави Творця і благання про збереження Його створіння у Новосілківському ЗЗСО І-ІІ ст. ім. М. Шашкевича голова екологічної комісії УГКЦ Сокальсько-Жовківської єпархії, отець Юрій Годісь, провів екоурок на тему: "Енергоефективність та енергозбереження".

Під час уроку учні та вчителі застановились на значенні енергоефективності та енергозбереження, дізналися, яка різниця між ними, а також як ощадливо і бережно ставитися до природи. Разом з душпастирем-екологом усі роздумували про Божі (віра, надія, любов) та кардинальні моральні (мудрість, справедливість, мужність та поміркованість) чесноти і про їх значення для енергозбереження та підвищення енергоефективності.

Оскільки, школі присвоєно ім’я отця Маркіяна Шашкевича, особливу увагу було присвячено роздумам про велику любов до Творця і природи у поезії і житті Будителя Галичини.

Урок завершився спільною молитвою. Опісля, о. Юрій представив цікаві книги та ігри від Екобюро УГКЦ, які допомагають збагачуватися знаннями та плекати екологічну свідомість й культуру поведінки. Ті ж, хто уважно слухали і правильно відповідали на запитання – отримали заохочувальні екопризи!

Після екоуроку усі бажаючі взяли участь у майстеркласі, по виготовленню стрітенської свічки з натуральної вощини, який провела Оля Годісь завідувач філії Народного дому с. Новосілки. Виручені кошти з акції, будуть передані в місцевий Карітас Сокальсько-Жовківської єпархії для підтримки благодійної екосоціальної ініціативи УГКЦ ''Зігрій вбогого світлом Стрітенської свічки'', а саме на придбання продуктів для нужденних.

Інформаційна Служба Бюро УГКЦ з питань екології