Актуальна тема

Меню

Стрітенська еко-свічка на підтримку потребуючих: розпочалась четверта хвиля благодійної ініціативи

Бюро з питань екології Української Греко-Католицької Церкви за підтримки Міжєпархіальної екологічної мережі та Благодійного фонду «Карітас України» розпочало чергову (четверту) хвилю соціально-екологічної ініціативи «Зігрій вбогого світлом стрітенської свічки».

Вже традиційно в рамках ініціативи будуть виготовлені стрітенські свічки із натуральної вощини, які вірні зможуть придбати за пожертви, які будуть спрямовані на закупівлю продуктів для благодійних їдалень та для придбання продуктових наборів для біженців, вбогих та потребуючих. 

«Започатковуючи ініціативу Екобюро УГКЦ переслідувало подвійну мету, –  констатує його очільник професор Володимир Шеремета, – відновлення церковної традиції вжитку свічок з бджолиного воску та внесок для чистоти довкілля й збереження Божого створіння у синергії з виявом християнської солідарності та допомогою тим хто знаходиться в особливій соціально-економічній скруті».

Духовенство та віряни можуть підтримати дану ініціативу, організовуючи у парафіяльних спільнотах виготовлення та екодекорування свічок з натурального бджолиного воску, або ж взявши під реалізацію готові екосвічки, зроблені волонтерами, а отримані кошти передати до місцевого чи регіонального осередку Благодійного фонду «Карітас України».

Кожен може долучитися склавши в церкві пожертви за придбані в рамках ініціативи свічки з натурального воску, які будуть спрямовані на підтримку благодійних їдалень та продуктовні набори для потребуючих.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

 

Довідково:

Соціально-екологічна ініціатива «Зігрій вбогого світлом стрітенської свічки» була започаткована у 2021 році Екобюро УГКЦ за підтримки Благодійного фонду Карітас України у м. Івано-Франківську і дала можливість відчути християнську солідарність людям, які опинилися в складних обставинах. За зібрані пожертви було приготовано 2300 обідів для підопічних благодійної їдальні івано-франківського «Карітасу».

У 2022-2023 роках до ініціативи активно долучились єпархіальні та екзархальні референти Бюро УГКЦ з питань екології та регіональні осередки «Карітас України», виготовляючи екосвічки, що стали світлом надії, любові й тепла для людей в особливій потребі.

Нагадаємо, що запалені на Стрітенських Богослужіннях свічки символізують світло Ісуса Христа та Його вчення, яке просвітлює нас і все наше життя. Молячись при стрітенській свічці ми можемо відчути єдність з Богом та ближніми у Христовому тілі та більш дієво долати виклики з якими нас конфронтує сучасність.