Актуальна тема

Меню

Школа євангелізації святого апостола Андрія долучилась до благодійної ініціативи «Зігрій вбогого світлом стрітенської свічки»

Дружня християнська спільнота «Школи євангелізації святого апостола Андрія» радо відгукнулася на пропозицію референта Екологічного Бюро УГКЦ Чернівецької єпархії о. Володимира Дяківа і в рамках своєї формаційної зустрічі, яка проводилась 19-21 січня у м. Івано-Франківську, всі учасники дружньо долучилися до благодійної ініціативи «Зігрій вбогого світлом стрітенської свічки».

Душпастир-еколог провів для присутніх майстерклас з виготовлення стрітенських свічок з натуральної вощини, розповів про важливість використання свічок з бджолиного воску в церквах, а також про їх богословський символізм. «Людина покликана нести Боже світло в собі, у всьому своєму житті, і, прийти з цим світлом назустріч Господеві, як ті мудрі діви з наповненими лампадами оливи, щоб ніколи загасло світло віри, надії, любові», – переконаний отець Володимир. 

   

Учасники зустрічі виготовили понад 50 стрітенських екосвічок, пожертви за які будуть направлені для підтримки благодійної їдальні Карітас Івано-Франківськ та закупівлю продуктів для нужденних.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології