Актуальна тема

Меню

Тепло стрітенської свічки для зранених сердець

У Тернопільсько-Зборівській архиєпархії вчетверте проводиться всеукраїнська екосоціальна акція «Зігрій вбогого світлом стрітенської свічки». Працівники Благодійного фонду Карітас Тернопіль, разом із своїми підопічними, отримали від Екобюро УГКЦ п’ятнадцять кілограм натуральної вощини, для виготовлення і подальшої реалізації стрітенських свічок. Ці свічки, що виготовляються із природньої сировини, мають стати не тільки продовженням наших християнських традицій, але й символами природнього походження енергії, яку наше свідоме суспільство повинно, в цей час війни, відповідально та ощадливо вживати.

Протягом трьох днів, під керівництвом працівниці «Карітасу» п. Аліни Муц проводяться майстер-класи по виготовленні стрітенських свічок. Референт з питань екології отець Василь Шафран розказав учасникам про духовне значення стрітенської свічки та про діяльність і мету Бюро з питань екології Української Греко-Католицької Церкви в рамках цього заходу.

Цьогорічна ініціатива Екобюро УГКЦ «Зігрій вбогого світлом стрітенської свічки» присвячена підтримці безтермінової ініціативи УГКЦ «Нагодуй убогого», зокрема закупівлі продуктів для благодійних їдалень та придбання продуктових наборів для ВПО. Працівники та волонтери фонду Карітас Тернопіль, у рамках своєї діяльності із молоддю, змогли виготовити понад 250 воскових свічок які будуть розповсюджувати серед своїх благодійників та у храмах міста. Виручені кошти будуть направлені для підтримки діючого проекту тернопільського Карітасу «Благодійна їдальня» та допомозі сім’ям загиблих героїв.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології