Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Освіта для дітей

Як приготуватись до весни і не забути про Боже створіння

Споглядайте знаки весни

Прочитайте історію Ноєвого ковчега разом з дітьми (Буття 6 – 9). Обговоріть ті знаки, які вказали Ною, що земля – близько. Підіть з дітьми на прогулянку  і поговоріть про будь-які знаки весни, які ви бачите довкола. Подумайте про 5 органів чуття і запитайте дітей: Що ви чуєте? Що ви бачите? Чи відчутно, що скоро прийде весна? Що ви відчуваєте на запах? Поговоріть з дітьми про ці знаки під час прогулянки вашими околицями.

Заплануйте посадити сад для Господа  

Щоб підготуватись до весни, заплануйте з дітьми посадити сад для Господа. Ми вшановуємо Боже створіння, коли прикрашаємо наш світ чи місце, де перебуваємо, тому подумайте, як рослини і квіти можуть вам у цьому допомогти. Навідайтесь в господарський магазин, щоб купити насіння. Разом з дітьми посадіть насіння, а тоді спостерігайте за ростом цих рослин. Переконайтесь у тому, що ваш сад для Господа розташований в такому місці, де інші зможуть милуватись його красою, щоб таким чином вшанувати нове Боже створіння!

Фото: Pinterest

Затоваришуйте з новими людьми

Обговоріть з вашими дітьми важливість будування дружніх стосунків з членами спільноти, знайомлячись з усіма людьми з вашої парафії. Подумайте про людей з вашої парафії і тих, які присутні на Літургії, поговоріть з дітьми про тих, кого з них ви знаєте, а також про тих, кого ви не знаєте. Поставте собі за мету познайомитись з новими членами спільноти, щоб подружитись з ними. Повірте, ви не пошкодуєте!

Фото: Pinterest

Співайте для весни

Виберіть вашу улюблену літургійну пісню, щоб співати разом з родиною чи напишіть власну пісню разом. Співати разом – це чудовий спосіб, щоб прославляти Господа за всі Його дари, особливо за дар нового життя. Співайте цю пісню поза домом! Подумайте про всі Господні дари для вашої родини в цей особливий час року.

Фото: Pinterest

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології з посиланням на Sadlier Religion

Фото: Pinterest