Актуальна тема

Меню

Нові «Сади Перемоги» закладено у Бердичівському протопресвітерстві УГКЦ

Ще три яблуневі «Сади Перемоги» постали в час Великого посту, за сприяння Бюро УГКЦ з питань екології на території соціальних центрів Бердичівського протопресвітерства Київської Архиєпархії в рамках Всеукраїнської безтермінової ініціативи «Посади дерево миру».

Екологічні та соціальні виклики є завжди тісно пов’язані, і потребують спільних системних відповідей згідно концепції «інтегральної екології», презентованій учительським магістерієм Вселенської Церкви в енцикліці «Laudato Si». Це еко-соціальне вчення Церкви вже котрий рік намагаються втілювати спільними зусиллями Екобюро Київської архієпархії УГКЦ в особі о. Романа Романовича разом з Благодійним фондом «Карітас Бердичів», в особі о. Романа Шкрібенця, протопресвітера Бердичівського. Зокрема, в контексті вищезгаданої співпраці наприкінці 2023 року, за підтримки Бюро УГКЦ з питань екології, на базі деканального соціально-душпастирського центру св. Йосафата було налагоджено систему роздільного збору побутових відходів, завдяки якій церковна соціальна інституція стала не лиш більш дружньою до довкілля, але й отримала змогу перетворювати відходи у доходи, які спрямовує на відповідні соціальні цілі.

Активна позиція священнослужителів у справі екосоціальної дияконії сприяє відповідальному управлінню природними дарами Творця, піклуванню про потребуючих та збереженню Божого створіння – природи. В часі Великого посту – це є також гідним наслідування виявом милосердя та дієвим знаряддям проповіді Воскреслого Христа.

   

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології