Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Екомісія для «дітей Марії» на Левандівці

У суботу, 10 лютого, екореферент Львівської Архієпархії на запрошення спільноти «Марійська Дружина» та її духівника о. Дмитра Козака завітав на парафію Вознесіння Господнього, що на Левандівці у м. Львові.  

Під час вечірньої зустрічі, яка тривала близько трьох годин, для місцевої дітвори і молоді було розкрито поняття «інтегральна екологія», тобто сенс і стиль щасливого життя людини у гармонійних відносинах із Богом, іншими людьми, із самою собою та з усім Божим створінням; наведено типові приклади «екологічного гріха» у повсякденному житті; на прикладі енергоефективності й енергозбереження роз’яснено практичні способи реалізації екологічних чеснот: використання аераторів, економних лампочок, своєчасне вимикання світла та води, тощо; представлено основні аспекти діяльності Бюро УГКЦ з питань екології у нашій Церкві; обговорено необхідність використання дерев’яних зубних щіток і металевих трубочок для пиття, органайзерів та еко-торбинок при купівлі продуктів, а також сортування сміття; було наочно представлено актуальність й ефективність світлодіодного ручного ліхтаря «Solar work light».

Через презентацію тематичного відеоролика «MAN» було обговорено покликання людини у відносинах з Божим створінням на засадах любові й відповідальності. Особливий акцент, через демонстрацію відеоролика «Wake Up Call», було звернено на глобальне поширення пристрасті «пожадливості» та її руйнівних наслідків для навколишнього середовища.

Спільнота зацікавилася та придбала для застосування на літніх таборах нової екоказки «Їжачок-рятівничок», «Абетки енергоефективності» та відповідної тематичної настільної гри, а також отримали тематичні символічні даруночки: «екозакладки» для книг та «еконаліпки». Під час цієї плідної зустрічі молодь духовно єдналася в «екологічних» піснях-молитвах під гітару.

Під час практичної частини екомісії референтом було представлено ідею та приклади реалізації на Львівщині Всеукраїнської екосоціальної ініціативи «Зігрій вбогого світлом стрітенської свічки», а також проведено майстер-клас із виготовлення свічок із натуральної вощини, в якому взяв участь також й о. Дмитро, духівник спільноти. У найближчу неділю християнська молодь планує провести відповідну благодійну акцію із реалізації цих воскових свічок серед парафіян, а виручені кошти спрямувати на підтримку Сил Оборони.

   

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології