Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Київські семінаристи ближче запізналися з екологічним служінням УГКЦ

27 травня 2022 року в рамках предмету морального богослов’я референт з питань екології о. Роман Романович провів онлайн лекцію для студентів п’ятого курсу Київської Трьохсвятительської семінарії. Викладач семінарії о. Ігор Гріщенко запросив екореферента провести цю лекцію, щоб представити діяльність Бюро УГКЦ з питань екології та поглибити знання з екологічної етики.

В часі лекції о. Роман найперше представив Всеукраїнську екологічну ініціативу «Сади перемоги», яка централізовано цьогоріч в УГКЦ пройде 4 червня 2022 року в прив’язці до Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища та буде спрямована на подолання соціально-екологічних наслідків війни. Завдяки цій акції по всій Україні за участі тимчасово переміщених осіб буде висаджено сотні дерев фундука, що в свою чергу сприятиме ресоціалізації ТПО та відновленню балансу біосфери, яка страждає внаслідок війни.

Далі священник розповів про діяльність Екобюро УГКЦ, його засновника - Блаженнішого Кардинала Любомира Гузара та формування єпархіальної екологічної мережі нашої Церкви. Також о. Роман розповів про різні екологічні ініціативи, які відбуваються протягом року.

Особливу увагу екореферент приділив першій в історії екологічній енцикліці Папи Франциска “Laudato Si”, заохотивши семінаристів простудіювати її з метою переосмислення свого особистого екологічного покликання та відповідальності за наш спільний Божий природний дім.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології