Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

«Ми тут висаджуємо дерева, а ворог випалює нашу землю» - владика Михаїл (Колтун)

У день архиєрейських відвідин однієї з військових частин на Львівщині було освячено хресне знамено для каплиці, а також насаджено декоративні дерева поруч із святинею.

У заході, окрім духовенства, взяли участь міський голова та його заступник, керівник лісового господарства, військовослужбовці та їх рідні, а також добродії, що допомагають зі спорудженням святині.

«Сьогодні ми тут висаджуємо дерева, а ворог випалює нашу землю. Ми бережемо життя, а ворог несе смерть і вбивства. Ми будуємо святиню, а ворог руйнує все на своєму шляху. Тому нам треба ще з більшим завзяттям захищати нашу рідну землю та все Боже створіння», - наголосив владика Михаїл Голова Департаменту Військового Капеланства УГКЦ та Єпарх Сокальсько-Жовківський.

«Хрест – знамено перемоги і символ нашого захисту. Від нього ми черпаємо силу до боротьби!», - наголосив єпископ після освячення накупольного хреста.

Міський голова сказав: «Сьогодні важливий і символічний час освячення хреста на території частини і це знамено перемоги добра над злом, а України над ворогом. З Божою допомогою та сильним військом ми неодмінно переможемо».

Референт з питань екології на теренах Сокальсько-Жовківської Єпархії о. Тарас Дзьоба, подякував усім добродіям, що в цей нелегкий час долучаються до спорудження святині, дбають про цей світ та допомагають нашому війську.

Варто пригадати, що Бюро УГКЦ з питань екології уже протягом 10 років та теренах Сокальсько-Жовківської Єпархії ініціює та провадить духовно-просвітницькі, молитовні, а також практичні заходи задля збереження довкілля.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології