Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Папа: послання до учасників конгресу Laudato si’ в Аргентині

Звертаючись до організаторів та учасників Міжуніверситетського конгресу Laudato si’, що проходитиме в Аргентині на початку вересня, Святіший Отець закликав їх сприяти усвідомленню суспільної відповідальності та відповідальності за спільний дім.

Від 1 до 4 вересня 2021 р. в Аргентині проходитиме Міжуніверситетський конгрес Laudato si’, організований Міжуніверситетською Радою країни (CIN), Радою ректорів приватних університетів (CRUP) та Аргентинською Єпископською Конференцією. Натхненням для організації цього заходу, що проводитиметься в різних куточках країни й транслюватиметься онлайн, став «нагальний виклик захисту нашого спільного дому, що включає прагнення об'єднати все людство у пошуках сталого та цілісного розвитку» (LS, 13), а також заклик Святішого Отця «до нового діалогу щодо того, як будувати майбутнє планети» (LS, 14).

Конференції, бесіди та різноманітна академічна діяльність сприятимуть діалогу щодо деяких основних напрямків енцикліки Laudato si’, таких як особиста гідність, братерство та міжкультурний діалог, навколишнє середовище та цілісний людський розвиток.

До організаторів та учасників Міжуніверситетського конгресу Laudato si’ звернувся Папа Франциск у своєму відеопосланні, опублікованому у вівторок, 24 серпня 2021 року. Святіший Отець побажав їм, аби їхні зусилля сприяли усвідомленню суспільної відповідальності та відповідальності за спільний дім. «Енцикліка Laudato si' – це не просто “зелена” енцикліка, а “соціальна” енцикліка», – підкреслив він, висловивши сподівання, що Міжуніверситетський конгрес допоможе зрозуміти значення цього документа.

Джерело: Vatican News