Актуальна тема

Меню

Енцикліка «Laudato Si» – ключ для збереження спільного дому

16 квітня у Львівському національному аграрному університеті відбулась науково-практична конференція на тему «Духовно-моральні, екологічні та соціоекономічні виклики сучасного людства в контексті енцикліки Папи Франциска «Laudato Si».

Енцикліка «Laudato Si» стала центральною темою усіх презентацій. Учасники конференції сфокусували погляд на аналіз соціальноекологічних викликів перед якими постало сучасне суспільство, а також на пошук виходу із актуальної соціально-екологічної кризи, приділивши при цьому особливу увагу питання плеканню екологічної свідомості та культури поведінки, передає Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології.

Проф. д-р Володимир Шеремета, керівник Бюро УГКЦ з питань екології, висловив вдячність організаторам за вибір такої важливої теми. «Чисельні екологічні та соціально-економічні проблеми проблеми закорінені в кризі самої людини – її духовності та моральності, тому екологічне навернення має бути цілісним і починатися з серця людини», –  наголосив очільник церковної екологічної інституції, а також висловив сподівання, –   «що конференція стане гідним внеском для подальшого інтердисциплінарного діалогу, плекання інтегральної екології, цілісного й сталого розвитку українського суспільства, збереження і примноження природної спадщини Творця».