Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Християнська солідарність в дії

За посередництвом Бюро УГКЦ з питань екології та Благодійного Фонду Карітас Івано-Франківськ було надано гуманітарну допомогу 44 потребуючим мешканцям Новицької об’єднаної територіальної громади (Калуський р-н, Івано-Франківської обл.), які постраждали від повені 2020 р. Цей акт милосердя в дії став можливим завдяки пожертвам зібраним парафіяльною громадою св. Варвари УГКЦ (Австрія), на які було придбано 880 кг картоплі та 44 продуктових набори першої необхідності, передає Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології.

«Кожне нещастя, яке людина переживає у своєму житті, є нагодою до вияву християнської солідарності та соціального служіння, щоб якомога швидше допомогти постраждалим» – констатує блаженніший Святослав, Глава і Батько УГКЦ, у зверненні до вірних УГКЦ і людей доброї волі в Україні та в усьому світі з приводу паводків у Західній Україні літком 2020 р., заохочуючи в дусі євангельського самарянина підтримати тих, хто опинився віч-на-віч із бідою.

Бюро УГКЦ з питань екології висловлює вдячність пароху доктору о. Тарасу Шагалі та добрим самарянинам парафії св. Варвари УГКЦ від імені всіх потребуючих Новицької ОТГ, котрі відчули їхню християнську солідарність та близькість люблячого та милосердного Бога, які не визнають жодних кордонів.