Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

У Катедральному Соборі Верховних Апостолів Петра і Павла, в м. Чорткові, молились за єдність християн та збереження створіння

24 січня 2021 року Божого, в рамках тижня молитов за єдність християн, в Бучацькій єпархії УГКЦ, у Катедральному Соборі Верховних Апостолів Петра і Павла відбувся вже традиційний екуменічний молебень.

Очолив екуменічне моління владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Правлячий Архієрей Бучацької єпархії УГКЦ у співслужінні представників різних конфесій. Під час Богослужіння духовенство разом із чисельними вірними молилися за єдність і, зокрема, за мир в Україні та світі, передає Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології.

Особливими проханнями молилися за збереження всього створіння Божого, яке теж страждає і зазнає руйнувань через брак єдності між християнами. Дані прохання, які були підготовлені монашим згромадженням Ґраншамп (Швейцарія), спонукають застановитися і переосмислити ключові правди християнської віри та їх значення для нашого життя та майбутнього всього світу. Покликаючись на Святе Письмо, автори пригадали усім про роль Христа як Творця і Спасителя світу, а також про нашу християнську відповідальність за природу.

У своєму зверненні до присутніх владика наголосив на потребі об’єднання у спільній молитві не тільки під час цього тижня, але й протягом цілого року. Він підкреслив, що «Нове життя, яке приносить Христос, для багатьох є світлом надії, яким би прихованим воно не було. Це джерело примирення для всього створіння, що дарує радість, яка не походить від нас самих: «Щоб радість Моя була в вас, і щоб повна була ваша радість!» (Ів 15, 11)» – читаємо в роздумах на восьмий день 54-го Тижня молитов за єдність християн.

Тож почуймо це звернення і зрозуміймо, що всі християни покликані стати активними будівничими Царства Божого, всім своїм життям утверджуючи Його справедливість й мир і піклуючись, щоб земля знову стала рідним домом для усіх істот.