Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Роздуми на 8 день Тижня молитов за єдність християн 2021

Примирення з усім створінням,
«щоб радість Моя була в вас, і щоб повна була ваша радість!»

(Ів 15, 11)

Кол 1,15-20                           «Усе через Нього й для Нього створено»

Мк 4,30-32                             Як зерно гірчичне

Гімн прослави Христа в Посланні до Колосян запрошує нас воздати хвалу Богу, Який визволяє все створіння. Через розп'ятого та воскреслого Ісуса відкривається шлях до примирення; також створіння отримує призначення для майбутнього життя та миру.

Очима віри ми бачимо, що Царство Боже – це реальність, яка дуже близька, але в той же час дуже маленька і ледве помітна, як зерно гірчиці. Однак вона зростає. Серед страждань нашого світу присутній Дух Воскреслого. Він спонукає нас до життя спільно з усіма людьми доброї волі, у якому ми невтомно прагнемо справедливості та миру й піклуємось про те, щоб земля знову стала домом для всіх істот.

Ми беремо участь у дії Святого Духа, спрямованій на прославлення Бога через усе створіння. Коли страждає природа, коли зазнають катастрофи людські життя, Дух Воскреслого Христа спонукає нас не втрачати мужності та брати участь у Його рятівному діянні. Нове життя, яке приносить Христос, для багатьох є світлом надії, яким би прихованим воно не було. Це джерело примирення для всього створіння, що дарує радість, яка не походить від нас самих: «Щоб радість Моя була в вас, і щоб повна була ваша радість!» (Ів 15, 11)

Чи хочеш прийняти нове життя, яке Христос дарує нам у Святому Дусі, і оживити його в собі, серед нас, у Церкві, у світі та в усьому творінні? (Друга обітниця під час складання обітів у згромадженні Граншамп)

Молитва

Єдиний у Пресвятій Тройці Боже,

Дякуємо Тобі за те, що Ти нас сотворив і любиш.

Дякуємо Тобі за Твою присутність у нас та у створінні.

Навчи нас дивитись на світ так, як Ти дивишся на нас: з любов’ю.

У світлі надії, яка з цього проростає, зроби нас спроможними будувати світ, де справедливість і мир процвітають на славу Твого Імені.

Амінь.

 

Переклад з нім. Бюро УГКЦ з питань екології