Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Екологічні місії з нагоди храмового празника відбулися у с. Володимирці

13 жовтня 2020 року на парафії Покрови Пресвятої Богородиці у с. Володимирці вперше відбулися екологічні місії. За день до храмового празника о. Петро Пиріг запросив екореферента Стрийської єпархії УГКЦ о. Олега Кобеля, щоб донести до своїх вірних важливу науку про відповідальність за все створіння. До речі, о. Петро прийшов на цю парафію лише 2 тижні, тому відразу взявся до праці. Відрадно і те, що перші зустрічі у школі та сільській раді були присвячені екологічній тематиці. 

Як і на інших парафіях, ці місії розпочалися з Божественної Літургії, в часі якої гість зі Стрия виголосив екологічну руку на тему віри в Бога Творця і відповідальності за його творіння. В науці було наголошено на важливості умілого господарювання в селі, що відображувало би нашу віру в Бога. 

Наступна зустріч відбулася у місцевій школі. Взявши за основу екологічні казки про їжачка Гачка, екореферент показав важливість особистого вкладу в те, що ми називаємо «піклуванням про створіння». Не менше говорилося і про екологічні гріхи, які мають далекосяжні наслідки для всього людства. Діти отримали на згадку наклейки та закладки, а шкільна бібліотека видання Бюро УГКЦ з питань екології.

Останнім етапом місій стала зустріч у Сільській раді з сільським головою п. Володимиром Ємцем. Він майже 20 років вірою і правдою служить громаді. Священики обговорили ряд проблем та екологічних викликів та запропонували співпрацю з церковною громадою у їх вирішенні. Зокрема багато говорилося про здобутки: централізоване водопостачання, вивіз сміття, газифікація та благоустрій села. 

На завершення, о. Олег Кобель привітав о. Петра та п. Володимира з їх храмовим празником і висловив побажання частіше зустрічатися з таких нагод, як ці екомісії.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології