Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Тиждень «Laudato Si» завершився, рік – триває!

В рамках відзначення Тижня «Laudato Si» (16-24 травня) Бюро УГКЦ з питань екології з метою пропагування Енцикліки, в якій Папа Франциск цілісно представив позицію Церкви щодо екологічних викликів, провело ековікторину «Тиждень з Laudato Si». Нещодавно головний приз – гірський велосипед прибув до переможця вікторини у с. Заболотів, що на Прикарпатті.

Новий власник двоколісного коня, Ольга Бачук, котра є активною парафіянкою місцевого храму архистратига Михаїла і неодноразово була аніматором у парафіяльному дитячому таборі «Моя мандрівка з Ісусом та друзями» зізнається, що у повсякденному житті намагається по-максимуму практикувати екологічний спосіб життя: зберігати чистоту довкілля, якомога менше використовувати пластик та одноразові поліетиленові пакети, замінювати їх на тканинні тощо.

Ділячись своїми враженнями про результат вікторини, Ольга зазначає: «Нарешті, попри карантинні перепони, приїхав до мене велосипед! У живу він ще кращий! Дуже дякую також за календарик, блокнот і енцикліку. На радощах вирішила прочитати її ще раз, більш уважніше».

Своїми думками про ековікторину поділилися також фіналісти, котрі отримали від Екобюро пам’ятні подарунки. Так, зокрема мама двох фіналістів вікторини, педагог за фахом Леся Римарчук, з Івано-Франківська, зазначила: «Завдяки вікторині ми цілий тиждень були у роздумах про майбутнє кожного з нас, а головне, наших нащадків. Будемо ще не один раз звертатися до цього послання, бо думки такі глибокі і такі нагальні, що одного читання замало. Обов’язково долучимо до цього прочитання своїх рідних і друзів. Дуже повчально і захоплююче. Читали усією родиною».

Любов Б’ялковська з с. Деменки Полтавської області щиро призналася, що «коли досліджувала Енцикліку, щоб дати правильні відповіді, то якраз надіялася, що якщо відправлятимуть подарунок, то там буде паперова Енцикліка. Все-таки книга є книга». А Юлія Павлюк з м. Мирноград, що на Донеччині, зізналася, що, виконуючи завдання вікторини, жодної відповіді не змогла знайти в інтернеті, тому треба було, засукавши рукава, дуже уважно читати Енцикліку.

Бюро УГКЦ з питань екології висловлює вдячність всім учасникам ековікторини за їх християнську позицію, цілеспрямованість, наполегливість та готовність під проводом Святого Духа реалізувати своє християнське покликання – бути захисниками Божого створіння та прикладом взірцевого життя в дусі «Laudato Si».

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології