Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Студенти УКУ пропонують проект розвитку громадських сортувалень відходів у Львові

Серед цьогорічних проектів, що пройшли на голосування для підтримки Громадським бюджетом Львова, опинився проект студентів УКУ. Так, третьокурсник програми «Етика-Політика-Економіка», голова ГО «Зелена коробка» Ілько Петрик пропонує підтримати розвиток мережі громадських сортувалень у місті.

Команда «Зеленої коробки» ще з 2016 року утвердила свою активну позицію, тож зараз має намір розвивати розширюватися, адже серед львів’ян знайшлося чимало прихильників свідомого мислення. Представники ГО пропонують мешканцям міста підтримати свій новий екопроект.

Ілько розповідає: «Ми бачимо, що наша сортувальня на Підзамчому має великий попит – до нас приходять уже близько 1500 сімей. Саме тому подали свою ідею до розгляду Громадського бюджету, щоб на вул. Панаса Мирного реалізувати сортувальню та створити зручний екопростір для більшої кількості жителів міста».

Нова сортувальня буде розміщена поблизу Сихова, що дозволить тутешнім жителям приносити зібрані вдома відходи на переробку без потреби їздити до іншого району міста. Крім того, цей простір стане ще й можливістю здавати речі на обмін, долучатися до просвітницьких тематичних заходів. 

Проголосувати за проект №228 і підтримати розвиток мережі громадських сортувалень у Львові можна до 15 листопада на сайті або ж у ЦНАПі, взявши з собою паспорт та за наявності студентський квиток.

Довідка. «Зелена коробка» існує у Львові вже четвертий рік. Це соціальне підприємство, що надає мешканцям міста можливість зручно сортувати відходи. Команді засновників ГО допомагають волонтери, що виконують і просвітницьку роботу: під час кожного візиту відвідувачів до сортувальні підказують, як розпізнати різні типи матеріалів, які типи сміття підлягають переробці та яких слід уникати через неможливість піддати їх вторинному використанню.

Громадська сортувальня розміщена за адресою вул. Заводська 31, в одному з просторів ревіталізованого заводу РЕМА. Окрім прийому відходів та просвітницької міні-лекції у «Зеленій коробці» пропонують придбати допоміжні інструменти для полегшеного сортування вдома чи на роботі, наприклад, картонні бокси для різних типів сміття, а також товари, виготовлені з вторинної сировини.

Джерело: УКУ