Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Екологічний день у пришкільному таборі на Дніпропетровщині

Триває літній період, час відпочинку для школярів. У цей період вже традиційно діти проводять частину своїх канікул у пришкільних таборах, де мають можливість відпочити, пограти в різноманітні ігри та весело провести час.

На один із таких таборів був запрошений о. Михайло Неїжмак, керівник Екобюро УГКЦ у Донецькому екзархаті. Табір відбувався на базі гімназії-39, що у м. Кам'янське, Дніпропетровської області. Пришкільний табір зібрав понад 80 учнів молодшого віку з кількох навчальних закладів міста.

В рамках візиту до цього табору під назвою «Сонцеграй», 21-червня о. Михайло провів екологічний день на таборі під назвою: «Вчимося правильно жити». Почався день екологічним флеш-мобом, де діти під екопісеньку імпровізували цінність природніх дарів для людини, автор кращої імпровізації отримав журнал «Екофортунчик».

Відтак всі таборовики були розділені на чотири команди: «Друзі землі», «Промінчики», «Вітрячки», «Живчики». Кожна команда отримала завдання на день, яке повинна була презентувати на кінець дня: про цінність води, повітря, тепла та електроенергії. Діти разом із вихователями чудово та повчально провели час, взяли участь у пізнавальній ековікторині, команди позмагалися та показали свої знання у екологічній грі «Очистимо землю».

Були цього дня і переможці, і переможені, але всі отримали екоподарунки від Екобюро УГКЦ: екозакладки, наклейки, казки, дороговкази та багаж знань і порад, над якими мають обов'язок задуматися та втілювати у життя.

Отець Михайло прокоментував цей захід: «Я щиро вдячний від іменні Екобюро УГКЦ керівництву табору, директору гімназії Занєгіній Сніжані Леонідівні за добру нагоду долучитися до виховання дітей та прищеплення любові до всього сотвореного Творцем світу. Адже майбутній стан світу та життя людини залежить від рівня екокультури і виховання, а від виховання – спосіб життя та вчинки».

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології