Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

А ваша малеча ще не почала рятувати планету?

В рамках Великопосної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння 2019» у Стрийській єпархії відбулося дві презентації екологічної казки про Їжачка-рятівничка.

19 березня така презентація відбулася у Жидачівській районній бібліотеці. На запрошення о. Ярослава Турика до бібліотеки на зустріч з четвертим і п'ятим класом ЗОШ № 2 м. Жидачева приїхав о. Олег Кобель, автор екоказки та референт Бюро екології у Стрийській єпархії УГКЦ.

Окрім презентації та читання казки, діти на власні очі  побачили в короткому відео шкоду, яку несуть підпали. Через запитання та відповіді від священика діти усвідомили власну відповідальність за створений Богом світ. 

20 березня, в День Голосного Читання, екореферент завітав вже до бібліотеки в с. Кавське. На запрошення директора бібліотеки п. Оксани Федорків, на зустріч зі священиком прийшли учні місцевої школи.

Отець Олег прочитав дітям власну казку, поділився ідеями наступних казок і обговорив з дітьми шкоду, яку люди роблять для творіння.

Оскільки дві зустрічі відбувалися в часі Великопосної ініціативи, чимало увагу приділялося і для роз'яснення того, чим є екологічний гріх.

Наприкінці зустрічі було спільне фото і афтограф-сесія.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології