Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Все горить! Усе палає! "Поле гине" - хтось волає

6 березня 2019 року в Сокальсько-Жовківській єпархії УГКЦ у приміщенні Буської гімназії ім. Петрушевича відбулася чергова презентація екологічної казки про Їжачка-рятівничка, який рятує друзів від пожежі.
 
На запрошення батьків та вчителів гімназії прибув екореферент Стрийської єпархії о. Олег Кобель. Він презентував власну казку для кількох десятків школярів молодших класів, а також для дошкільнят.
 
Також діти взяли участь в обговоренні проблеми підпалів сухої рослинності та інших екологічних проблем. Більшість дітей після цікавої презентації вирішили придбати собі казку про Гачка та інші казки, видані Бюро екології.
Дирекція гімназії, вчителі та батьки висловили велике зацікавлення просвітницькою працею Бюро в контексті поширення знань про важливість відповідального ставлення до створіння. 
 
Інша презентація екоказки відбулася 9 березня, в рамках молодіжних міждеканальних чувань на парафії с. Станків у Стрийській єпархії.
Після молитви у місцевому храмі ветерани АТО висадили сосну біля фігури Ісуса Христа, в рамках Всеукраїнської акції "Посади дерево миру". Тоді стрийський екореферент звернувся до зібраної в сільському Народному домі молоді та парафіян з духовною наукою про потребу екологічного навернення для належного покаяння в часі Великого Посту.
Молодь з Добрянського деканату на сцені поставили невеличку та веселу сценку на основі екологічної казки "Їжачок-рятівничок". Головну роль Їжачка грав о. Володимир Сас, сотрудник парафії св. Димитрія с. Добряни. Зал гучними оплесками та веселим сміхом супроводжував гру артистів на сцені.
Ансамбль молоді з Добрян виконав кільки музичних та пісенних творів, після чого всі разом танцювали банси. Отець Ігор Гілецький, місцевий парох, організатор заходу, подякував священикам та гостям за допомогу в проведенні запустів в екологічному ключі і закликав своїх вірних до того, щоб бути дбайливими господарями на сотвореній Богом землі.