Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

На парафії Всіх Святих Українського Народу, в м. Львові, пройшли екологічні місії

У вівторок, 27 листопада 2018 р. Б., на запрошення отця-пароха храму Всіх Святих Українського Народу, декана Залізничного протопресвітерату Володимира Ольшанецького, з екологічними місіями навідався голова Комісії з питань екології Львівської архієпархії о. Микола Пришляк.

Місіонер спільно із сотрудником о. Русланом Мартинюком відслужили Святу Літургію, де о. Микола виголосив проповідь про поняття екологічного гріха, який полягає у безвідповідальній поведінці людини відносно Бога Творця та Його створіння – природи.

Опісля священик завітав до ліцею № 18 Львівської міської ради, де його радо зустрів директор п. Олег Мохнацький. Місіонер розповів учням про важливість збереження довкілля, яке створив Господь. Отець наголосив: «Бог доручив людині світ, бо любить нас, а гріх – зрада любові. Гріх – кожна думка, слово чи дія, котрими людина свідомо і добровільно суперечить Божій волі і не визнає Божої доброти і ласки. Своїми вчинками проти створіння кожен є грішником, що практично заперечує Бога».

Кінцевим пунктом, куди навідався о. Микола, була Залізнична адміністрація. Поспілкувавшись з очільником п. Іриною Джурик, представники двох структур домовилися про майбутню співпрацю.

На згадку про зустріч усім було подаровано книги, наклейки, закладки екологічної тематики та аератори.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології