Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Екологічні місії у с. Словіта, Глинянського протопресвітерату

14 листопада 2018р. Б на парафії св. Івана Богослова, що у с. Словіта, Глинянського деканату, відбулися екологічні місії. На даній парафії голову Комісії з питань екології Львівської архієпархії УГКЦ о. Миколу Пришляка радо зустрів її адміністратор о. Тарас Островський.

Місії розпочалися з молитви, на якій отці просили разом із вірними, щоб наш Творець допоміг нам бути дбайливими господарями в створеному Ним світі. В своїй науці екореферент зазначив: "Ви, як місцева громада, маєте бути свідомими християнами, котрі вміють бути вдячними за цінний дарунок, яким для нас є Богом створений світ". На згадку про цю подію та як приклад для наслідування, о. Микола залишив для парафії екологічні подарунки: аератори та флаєри екологічного змісту.

Наступним місцем екомісії була Словітська загальноосвітня школа, де на отця радо очікувала директор школи п. Любов Лемішка, вчителі та учні. Слід зауважити, що учні даної школи були дуже уважні та активні. Звертаючись з екологічним християнським словом, місіонер наголосив, що вони є майбутнім нашої країни, і що від них залежить, якою вона буде, чи приємно буде в ній жити, дихати чистим повітрям та їсти екологічно чисті продукти. По завершенні екоуроку до о. Миколи підходили вчителі, щоб подякувати тазапропонувати співпрацю на майбутнє.

Не менш цікавою та приємною була зустріч отця-еколога з представником місцевої влади – головою Словітської сільської ради п. Володимиром Демським та його помічниками. В ході розмови очільники двох структур дійшли згоди, що спільна праця може дати неабиякі плоди.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології