Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Екобюро активно долучилося до І-го з'їзду молоді Стрийської єпархії

12 серпня 2018 року відбувся І-й з’їзд молоді Стрийської єпархії, в якому взяли участь понад 500 учасників. До його організації активно долучилося Бюро УГКЦ з питань екології в Стрийській єпархії. Захід розпочався Літургією у храмі свв. рівноапп. Володимира і Ольги у Стрию, яку очолив Преосвященний владика Тарас.
 
Далі програма з’їзду відбувалася на території Стрийського коледжу ЛНАУ, де молодь спершу мала можливість поспілкуватися зі своїм єпископом.
Згодом кожен учасник мав можливість взяти участь у тематичних тренінгових заняттях: школа успіху, екомайданчик, стосунки між хлопцем і дівчиною, дискусійна платформа і театральна студія. А після тренінгів відбулась презентація бойового гопака, Велика гра і майстер класи.
 
На екологічному майданчику о. Олег Кобель, референт Бюро УГКЦ з питань екології, провів екологічний іспит сумління для молоді, а відтак відбулася коротка презентація і гра із правильного сортування сміття.
 
Варто зазначити, що по всій території організатори подбали про бокси для паперу та пластику, тому вся молодь мала можливість давати християнське свідчення, відсортовуючи пластиковий та паперовий посуд та інше сміття.
 
Також учасники екологічного майданчика дізналися про служіння Бюро екології УГКЦ, численні заходи, друковані видання тощо. Особливо о. Олег наголосив на конкурсі "Відповідальність за створіння", який відбудеться у вересні 2018 року і до якого можуть долучитися всі охочі. Окрім рекламок конкурсу, молодь отримала в подарунок закладки з екопорадами. На завершення зустрічі, священик разом з аніматорами провели гру "Чотири стихії" на знання тваринного світу і конкурс "Цікавинки Божого створіння". Його переможці отримали в подарунок казки "Блакитний скарб", "Арчі" та "Екологічний дороговказ" 
 
За матеріалами сайту Стрийської єпархії