Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Планета Земля - природа, що нас оточує

Нещодавно в рамках програми відвідування референтами Екобюро УГКЦ літніх таборів о. Михайло Неїжмак - референт Екобюро УГКЦ у Донецькому Екзархаті - відвідав вишкільний табір Скаутства Європи і України з метою екологічного виховання.

Отець прибув у с. Ямельниця Сколівського району з екологічною програмою на табір для хлопців під назвою "Планета Земля-природа, що нас оточує" на запрошення керівника осередку п. Назара Яроменка.

Програма перебування включала три основні складові. Спочатку таборовики дізналися про діяльність Екобюро УГКЦ, напрямки праці та досягнення, опісля на прикладі створення світу почули про "екологічний гріх" та безпосередню відповідальність кожного з нас за стан створеного Богом світу. Отець Михайло навчав хлопчаків зберігати навколишнє середовище, не смітити, економити енергоресурси, просто пам'ятати завжди про гріх проти Творця. Також учасникам табору було презентовано ековалізку. Усі могли ознайомитися з еконовинками, щоби в подальшому втілити їх у власне повсякденне життя.

На завершення отець-еколог подякував коменданту табору Назарію Пашку за чудову екозустріч, а учасникам побажав виростати свідомими громадянами України, пам'ятати про світ, у якому живемо, бути завжди добрим прикладом для інших. На спомин усі отримали пам'ятки "Доброго християнина" від Екобюро із закликом до кожного: "Не забуваймо, що Царство Боже починається вже тут і зараз - у нашій Домівці".

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології