Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Велотранспорт для християн – це завжди бонус +

3 липня 2018 року Божого у курії Київської архієпархії УГКЦ відбулася дружня зустріч референта з питань екології о. Романа Романовича із п. В'ячеславом Васильєвим, який пропагує серед жителів та гостей столиці дружній до довкілля вид транспорту.

Почувши про активну діяльність УГКЦ у сфері збереження довкілля і зокрема Бюро УГКЦ з питань екології, п. В’ячеслав, який вдало розвиває мережу прокату велосипедів м. Києві, став ініціатором цієї зустрічі, щоби спробувати знайти точки дотику для співпраці з екореферентом, спільно працюючи для покращення екологічної ситуації в місті.

Під час дружньої зустріч сторони дійшли висновку, що, пропагуючи цей дружній до довкілля вид транспорту, виграють усі: місто і його мешканці, бо вдасться значно зменшити викиди CO2, ті, хто пересядуть на велосипеди відчують покращення власного здоров’я, а християни, як і завжди матимуть ще один бонус – виражатимуть тим самим ще й свою віру в Бога Творця в такий чудовий та доступний спосіб.

У ході зустрічі було обговорено також можливість проведення спільних заходів для популяризації цього зеленого виду транспорту. Подібні зустрічі, які відбуваються з ініціативи інших, свідчать про те, що діяльність Патріаршої курії в українському суспільстві є помітною і через це дуже потрібною.   

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології 

Фото: pixabay