Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

У Микулинцях посадили екуменічний ліс

У перший тиждень травня у Микулинецькому лісництві, на запрошення держкерівництва області, зібралися представники усіх зареєстрованих у області церков, щоб зробити добру справу, яка має об’єднувати усі церкви та всіх вірян області.

З ініціативи губернатора Тернопільської області п. Степана Степановича Барни, з’їхались у Микулинці предстоятелі та представники усіх церков, щоб насадити нову площу лісу саджанцями черещатого дуба. Майже гектар лісу з лопатами у руках садили владики, протопресвітери, пастирі та найвищі представники влади області та Тернопільського і Теребовлянського районів.

У цьому історичному дні взяв активну участь і референт Екобюро Тернопільсько-Зборівської архієпархії о. Василь Шафран. На спільній конференції, яка відбулася згодом, він озвучив свій заклик, щоб усі конфесії долучилися до всім необхідного спільного природоохоронного руху та створили подібні структури на зразок Екобюро УГКЦ та й в майбутньому спільно працювати у природоохоронному секторі і не тільки.

Велика заслуга щодо ініціативи та успішного проведення цього заходу належить представникам держапарату, усім предстоятелям церков та начальнику обласного лісового господарства п. Олегу Яремкові, який забезпечив цей екуменічно-екологічний захід полем праці, інструментом для праці та посадковим матеріалом.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології