Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

На Прикарпатті буде висаджено сад, присвячений відзначенню 1030 річниці Хрещення України

21 квітня, у День довкілля, в рамках Всеукраїнської екологічної акції «Посади дерево миру» в селищі Більшівці на Івано-Франківщині буде висаджено сад, присвячений відзначенню 1030 річниці Хрещення України.

Унікальність даного саду полягатиме в тому, що саджанці будуть придбані за кошти, вирученні з побутових відходів, систему збору яких було  впроваджено Бюро УГКЦ з питань екології за підтримки місцевого душпастиря та органів місцевого самоврядування.

Організатори екологічної акції  прагнуть донести, що кожна громада при бажанні може перетворювати «відходи в доходи». Буде подано черговий приклад,  як замість того, щоб переповнювати сміттєзвалища, забруднювати довкілля і загрожувати життю, відходам можна дарувати друге життя, щоб вони служили для оздоровлення навколишнього середовища і добра людей.

Особливим завданням, яке ставить при цьому Бюро УГКЦ з питань екології, є в черговий раз нагадати, що справжня жива християнська віра має проявлятися також і в мудрому та бережливому ставленні до природніх дарів нашого Творця і примноженню природної спадщини.

Початок акції об 11:00.

Детальніша інформація за тел. +38(097) 983 16 80, +38(099) 335 66 54

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

Довідково 

Нагадаємо, що екологічна акція «Посади дерево миру» стартувала в Україні 5 листопада 2016 року за ініціативи Української Греко-Католицької церкви та була підтримана Мінприроди.

Акція стартувала напередодні Міжнародного дня попередження експлуатації навколишнього середовища під час війни і воєнних конфліктів з метою привернення уваги суспільства до катастрофічних соціально-екологічних наслідків війни на Сході країни та до непоправної шкоди, завданої природним ресурсам України.

 В більше, ніж сотні міст і сіл по всій території України були висаджені фруктові, хвойні та декоративні Алеї миру. Минулого року до акції приєдналися національні природні парки та заповідники, місцеві органи влади, представники різних конфесій та релігій. 

 В рамках акції були висаджені дерева миру в прифронтовій зоні в м. Бахмут та Авдіївка, Дружківка та Роздолівка.