Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Глибше пізнавати правду про Творця і Його створіння

З ініціативи о. Володимира Барановича, адміністратора парафії св. Праотців Йоакима та Анни, з 16 по 18 березня відбулися Дні духовної віднови в селі Нижня Липиця, Рогатинського протопресвітеріату. Духовні науки для місцевої громади давав о. Михайло Дзуль – референт Бюро УГКЦ з питань екології Івано-Франківської архієпархії.

Розпочалися реколекції розважаннями над стаціями екологічної Хресної дороги, які задали відповідний тон та підштовхнули парафіян до усвідомлення власної причетності до мук Спасителя через тортури і руйнування, які чинять вони щодо Божого Створіння.

Дана Хресна дорога спонукала молільників до переосмислення життєвих цінностей, екологічного навернення та покаяння. У першій науці о. Михайло заторкнув питання покликання людини в цьому світі та те, як вона, після гріхопадіння прабатька Адама та праматері Єви, може повернути собі втрачене Боже синівство.

Другий день був більш насиченим – розпочався Заупокійною Божественною Літургією у храмі св. Праотців Йоакима та Анни, після якої присутні розважали над силою, яка здатна перемінити світ – Дарами Святого Духа, тим Божественним потенціалом, який є закладений Творцем у кожному християнинові.

Наступною була зустріч реколектанта з учнями катехитичної школи на резиденції, в часі зустрічі діти, в доступний для них спосіб, пізнавали ази енергоефективності та енергозбереження.

У другій частині дня, після відповідної катехизи, парафіяни мали змогу приступити до Сповіді та Святої Тайни Єлеопомазання (Соборування).

Завершилися реколекції недільною Літургією, на якій о. Михайло, роздумуючи над Євангельським читанням, наголосив на важливості свідчення власної віри через добрі діла та необхідності постійного зростання у вірі.

«Подібно як батько хлопчини, котрий зі сльозами на очах визнає свою віру, усвідомлюючи її недосконалість, просить Ісуса компенсувати брак його віри, так і кожен християнин, заручаючись Божою допомогою, має обов’язок щораз глибше пізнавати правду про Творця і Його створіння». – підсумував священик.

Всі учасники реколекцій мали змогу приклонитися до копії Туринської плащаниці, яка, з нагоди днів духовної віднови, перебувала в місцевій церкві.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології