Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Як на Львівщині готувались до Всесвітнього дня вторинної переробки

14 листопада 2017 р.Б. на території Львівської архієпархії – на парафії Успення Пресвятої Богородиці Сихівського протопресвітерату (м. Львів, вул. Максимовича 2) в отця-декана Романа Стефаніва відбулися екологічні місії для порятунку створіння.

Отець Микола Пришляк, референт Бюро УГКЦ з питань екології, найперше навідався до середньої школи № 32, де мав можливість провести два екоуроки для  10-х та 8-х класів. Оскільки екоуроки відбувалися перед Всесвітнім днем вторинної переробки, то особливу увагу місіонер акцентував на дане питання.

Отець Микола наголосив:

«Те, що ми вважаємо сміттям та непотребом може принести велику користь людині. Все залежить від неї, від рівня її свідомості і розуміння, що це необхідно робити».

На завершення еколог висловив сподівання, що учні даної школи перестануть бути екологічними грішниками та дбатимуть за Богом створений світ.

Наступним місцем екологічних місій була Сихівська районна адміністрація, де радо отця зустріла заступник голови Ірина Романівна. Місіонер розповів про діяльність Екобюро, представив його мету та завдання. Крім того, обговорювалися найболючіші питання даного району. А наприкінці, пані Ірина запросила о. Миколу провести еколекцію для всіх працівників районної адміністрації.

Читайте також: Бути вдячним за цінний дарунок

Місії завершилися молитвою за Богом створений світ у храмі Успення Пресвятої Богородиці, де отець мав можливість розповісти вчення Католицької Церкви щодо екології місцевим парафіянам.

Слід зауважити, що місцева громада виявила неабияке зацікавлення до даної теми, що дає надію на те, що незабаром можна буде побачити плоди тієї праці, яка здійснюється задля порятунку Божого створіння. І, як приклад бережливого ставлення до природи, для парафії було подаровано сім світлодіодних лампочок та духовно-екологічну літературу.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології