Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Світ рухається до розв’язання кліматичних проблем: віряни на переговорах ООН

Завершився перший тиждень кліматичних переговорів у Бонні (Німеччина). Учасники кліматичних переговорів зрушились з мертвої точки, розробляючи «план дій» до угоди, яку вони прийняли в Парижі кілька років тому. Віряни стали важливою частиною цього процесу.

У вівторок, 14 листопада о 17:00 в м. Бонн відбудеться «внутрішній» вебінар. Вебінар спільно організовують Всесвітній рух католиків з питань клімату та CIDSE (Міжнародне співробітництво щодо розвитку та солідарності), колишній екопредставник ООН з Філіппін розповість про роль, яку відіграють католики у даних переговорах. Зареєструватись на вебінар можна ТУТ.

Міжрелігійна кліматична заява COP23 – це міжрелігійне запрошення змінити свій стиль життя на екобезпечний. Цю заяву, висунену GreenFaith (ЗеленаВіра), підписали десятки католиків, протестантів, євреїв, мусульман, буддистів та інших духовних лідерів.

Читайте також: Вебінар: Гарячі кліматичні новини & що далі очікувати католикам

Ця зустріч у Бонні показала, що світ рухається до розв’язання кліматичних проблем і католицькі спільноти та віряни зокрема відіграють у цьому процесі важливу роль.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології з посиланням на сайт Medium

Читайте також: Католики взяли участь у кліматичних переговорах