Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Молитися і садити дерева, або як найкраще прославити Творця

4 листопада 2017 року в м. Києві біля храму Святого Миколая Чудотворця на Аскольдовій могилі відбулося продовження Всеукраїнської безтермінової акції "Посади дерево миру". Організаторами цього заходу були Бюро з питань екології УГКЦ в особі її екореферента Київської архієпархії о. Романа Романовича, пароха храму отця Ігоря Онишкевича та Міністерства природних ресурсів України.

Серед активних учасників були губернатор області Горган Олександр, голова Державної екологічної інспекції України п. Ігор Яковлєв, перший заступник Державної екологічної інспекції Київської області Бондарєв В’ячеслав, студенти ліцею ім. Богуна та активні і небайдужі кияни та гості міста. 

Акція розпочалась із молебня до Бога Творця, який співали семінаристи Трьохсвятительської семінарії УГКЦ, після якого слово до учасників акції мав голова Обласної Київської Державної Адміністрації п. Олександр Горган, який, у своєму виступі, наголосив на важливості миру в нашій країні та його цінності у нелегкий час формування державності.

 Згодом усіма учасниками було висаджено більше 30 ялинок та 10 листяних дерев, серед яких тюльпанові дерева, їстівні каштани, гіркокаштани та квадрастіси кінтукійські, які своєю красою помножать це величне місце на Аскольдовій могилі.

Ця посадка дерев миру відбулася завдяки Навчально дослідному розсаднику кафедри відтворення лісів та лісової меліорації НУБіП в особі Маурера Віктора, заступника кафедри та Мінприроди України, які надали зелені насадження.

 На завершення екореферент о. Роман висловив щирі слова вдячності усім учасникам цієї акції та побажав усім у такій добрій співпраці продовжувати цю безтермінову акцію ще із більшою завзятістю.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології