Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Якщо любимо Творця – шануймо природу

24 жовтня у м. Костопіль, Рівненської області, відбулась екологічна місія, яку провів о. Володимир Лещишин, референт Бюро з питань екології у Луцькому екзархаті. Місія проходила у два етапи. Перший включав зустріч зі шкільною молоддю, другий – із місцевою церковною спільнотою вірних Української Греко-Католицької Церкви.

Зі школярами референту вдалось зустрітись у Костопільській загально-освітній школі № 3, де він провів лекцію для учнів 6 класу. У простий і невимушений спосіб, через перегляд мультфільму, учні мали змогу застановитись над екологічними проблемами і викликами сьогодення. А через огляд валізи енергоефективності діти ознайомились із простими і всім доступними способами боротьби з екологічним лихом.

Зустріч із вірними парафії Успення Пресвятої Богородиці УГКЦ м. Костопіль розпочалась із молебня до Бога Творця.

В часі проповіді референт наголосив на важливості усвідомлення Божої Волі у контексті нашого ставлення до природного довкілля. «Творець невипадково дав завдання людині порати і доглядати Едемський сад. В цьому полягає особливе покликання кожної людини – піклуватись про світ природи. Така Божа Воля. Якщо любимо Творця – шануймо природу»,– наголосив проповідник.

Всі учасники екологічної місії отримали від Екобюро подарунки, а також і завдання – закликати інших шанувати природу.

Екобюро висловлює щиру подяку настоятелю о. Володимиру Галатюку і його дружині за допомогу в організації екологічної місії.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології