Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Берегти Спільний дім усього людства

18 жовтня 2017 року в приміщенні бібліотеки родинного читання №160 Дарницького району міста Києва відбулося засідання круглого столу, під час якого говорили про роль Церкви у розвитку місцевої демократії.

Основною темою круглого столу була «Ініціатива Церковної громади у вирішенні спільних локальних проблем для розвитку місцевої демократії». Провели подію в рамках Європейського тижня місцевої демократії. 

Під час круглого столу учасники намагалися відповісти на ряд важливих запитань про роль Церкви та релігійної громади в житті та розвитку місцевого населення, а саме: Чи потрібна Церква громаді району? Чим займається парафія УГКЦ крім молитви? В чому полягає соціальне служіння Церкви? Що є спільного в роботі бібліотеки та Церкви?

Ці та інші питання піднімав для обговорення голова прес-бюро Київської архієпархії УГКЦ о. Андрій Боднарук. Він запрошував до виступу голову комісії УГКЦ сприяння єдності християн о. Ігоря Шабана, військового капелана УГКЦ, референта Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України о. Валерія Грома, референта Бюро екології Київської архієпархії УГКЦ о. Романа Романовича та голову комісії Київської архієпархії «За тверезість життя» о. Євгена Чернюка.

У своїй доповіді референт з питань екології Київської архієпархії о. Роман розповідав про діяльність Екобюро, його заснування та формування екомережі. Священик наголосив, що крім своєї головної мети, а саме: просвітницької діяльності згідно вчення Церкви, екологічне Бюро має низку практичних заходів, які спрямовані на відновленні свідомості людини, яка покликана протягом свого життя берегти Спільний дім усього людства. Також референт презентував та залишив для бібліотеки друковані видання екологічного Бюро, а на завершення подарував бокс для збору відпрацьованих батарейок для екологічної бібліотеки у Дарницькому районі.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології