Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Як проходила «Година Землі» на Львівщині

25 березня 2017 р.Б, коли весь світ намагається хоча б на одну годину зменшити навантаження на природне довкілля, вимкнувши зайві електроприлади, в с. Заставне Глинянського деканату Львівської архієпархії небайдужі парафіяни, на чолі зі своїм священиком – отцем-деканом Володимиром Савчинським, вирішили теж долучитися до акції «Година Землі». Щоб розповісти про дану ініціативу на парохію завітав референт Бюро УГКЦ з питань екології о. Микола Пришляк.

Екореферент також привіз із собою саджанці плодових дерев, які дружньо висадили на парафіяльному подвір’ї, щоб підтримати соціально-екологічну акцію милосердя «Посади дерево Миру», ініційовану Бюро з питань екології Української Греко-Католицької Церкви.

Опісля о. Микола щиро подякував адміністратору парохії о. Володимиру та його парафіянам за спільну екологічну працю, яка в майбутньому принесе великі плоди, адже яблука, груші, персики, абрикоси, які згодом виростуть у саду, нагадуватимуть про проведені екологічні акції та заохочуватимуть всіх до бережливого ставлення до Божих дарів та молитви за мир і спокій у нашій країні.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології