Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Святий Дух дає нам силу зцілювати рани природи

Великопосна екологічна ініціатива «Екологічне навернення для порятунку створіння» в четвертий тиждень Великого посту пробуджувала екосвідомість греко-католицьких парафій м. Сарни та м. Вараш, Рівненської області.

24 березня у храмі Святого рівноапостольного князя Володимира у м. Сарни відбулась вперше екологічна Хресна дорога. Настоятель храму о. Микола Бердник та референт Бюро УГКЦ з питань екології о. Володимир Лещишин разом з парафіянами розважали про гріх, його наслідки та руйнівний вплив на весь створений світ. Перед молитвою референт звернувся до присутніх із духовним словом, в якому наголосив на важливості усвідомлення екологічних гріхів, які мають вплив не лише на фізичне, а й на духовне життя людини. Після молитви учасники мали змогу більше дізнатись про діяльність екологічного Бюро, а також почали будувати плани на майбутнє – висадити на прицерковній території сад.

25 березня референт відвідав парафію Архистратига Михаїла УГКЦ у м. Вараш (донедавна Кузнецовськ). Після Святої Літургії о. Володимир звернувся до присутніх із духовним словом.

 «На прикладі первородного гріха Адама і Єви можна побачити, як непослух Божій волі віддаляє людину від Творця, розділяє людей, порушує гармонію в природі. Через заслуги нашого Спасителя, у Святій Тайні Миропомазання, ми отримали Дар Святого Духа. Він дає нам силу зцілювати рани природи, єднати людей у любові та утверджує нас у тому, що ми діти люблячого Отця–Творця світу», – зазначив проповідник.

Продовжився захід на прицерковному подвір’ї, де на підтримку Всеукраїнської акції «Посади дерево миру», було висаджено два плодові деревця. Вони є першими із плодових дерев, які в майбутньому прикрашатимуть прицерковне подвір’я молодої спільноти.

Завершився тиждень Вечірнею у храмі Преображення Господнього УГКЦ м. Радивилів, де вірні разом із настоятелем о 20:30 молились при світлі свічок, долучаючись цим до Всесвітньої акції «Година Землі».

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології