Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Як ми ставимось до люблячого Бога?

В храмі святого Миколая Чудотворця с. Виноград з ініціативи адміністратора парафії о. Олега Федака було проведено молитовно – екологічні розважання. Після Хресної дороги місцевий екореферет о. Назарій Мицко у проповіді звернувся до вірних: «Церква зараховує руйнування природи до гріхів, що кличуть до неба про помсту, а тому людина – вінець Божого творіння, повинна брати участь у творенні добра».

24 березня за сприяння Бюро УГКЦ з питань екології в с. Добротів було проведено Великопосну ініціативу «Екологічне навернення для порятунку створіння». В рамках цього заходу о. Назарій, екореферент єпархії, на запрошення о. Романа Гриніва, настоятеля храму святих Володимира і Ольги,  в місцевій школі провів урок-лекцію для учнів місцевої школи.

З розповіді о. Назарія учні дізналися про цінність збереження навколишнього середовища і про ту шкоду, яку завдає людина своєю діяльністю. Після уроку учні, директор школи, вчителі і сільський голова долучилися до практичної акції «Посади Дерево Миру» в церковному саду.

В парафіяльному храмі священики із парафіянами молилися Хресну дорогу з духовно - екологічними розважаннями. По завершенні молитви до присутніх у храмі звернувся о. Назарій: «Роздуми над стражданнями і хресною смертю Ісуса Христа допоможуть застановитися над особистою поведінкою кожної людини супроти люблячого Бога».

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології