Актуальна тема

Меню

Щоб врятувати природи дивосвіт

Відкритий урок на тему: «Екологічне навернення для порятунку створіння» був незвичайним для учнів НВК «Переволочнянська ЗОШ І-ІІ ст.», бо проводили його три священики: о. Степан, місцевий парох, о. Юрій з церкви Успіння Пресвятої Богородиці (с. Заводське) і о. Тарас з парафії Чесного Животворного Хреста (м. Броди).

Відроду, від створення, відтоді, як сонце стало на обрії, Вода і Земля становлять єдине, довічне, нерозривне. Вони завжди з людиною у цій одержимій віками взаєморадості. Уже впродовж семи років з ініціативи Бюро УГКЦ з питань екології у часі Святої Чотиридесятниці священнослужителі проводять заняття з учнями шкіл.

Мета цих уроків – привернути увагу школярів до подолання екологічних проблем довкілля. Як школа плекає розум нації, так Церква ростить віру в Бога. Священики – посередники між Богом і людьми, бо їм даровано Золоті Ключі до людських душ.

Повчальні слова линули від сердець отців і відлунювали у серцях дитячих. Учні були співавторами уроку: розв’язували життєві ситуації, пов’язані з охороною природи, розгадували вікторини. Цікавим був відеофільм, який продемонстрував залежність між планетою, її екосистемами і людиною.

На згадку про урок священики подарували учням закладки до книжок з корисними порадами, як зберігати багатства Божого світу. «Дотримуватися Заповідей Божих, не засмічувати довкілля і не чинити екологічних гріхів», – з таким проханням звернулися священики до учнів. Кожний школяр відчув себе відповідальним за збереження краси природи і багатства нашого спільного Дому, щедро подарованим нам усім Небесним Отцем.

Підготувала: Любов Гудзь, вчитель НВК «Переволочнянської ЗОШ І-ІІ ст

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології