Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Збережімо Богом створений світ разом

alt14 квітня 2016 р. парафія Святих Верховних Апостолів Петра і Павла м.Кіцмань приєдналася до Великопосної екологічної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння». На запрошення настоятеля о.Василя Петруняка до храму прибув екореферент Коломийсько-Чернівецької єпархії о.Назарій Мицко. Традиційно ініціатива розпочалася у храмі Екологічною Хресною дорогою, яка супроводжувалася розважаннями та наукою.

Наступного дня екореферент мав зустріч зі студентами Кіцманського технікуму Поділського державного аграрно-технічного університету та учнями Кіцманської районної гімназії. Під час зустрічі всі присутні переглянули екологічну мультимедійну презентацію. Священик, звертаючись до молодих людей, наголосив на тому, що саме від них залежить стан навколишнього середовища і планети в цілому. На згадку всі присутні отримали пам’ятку доброго християнина.

Парафіяни храму Святих Верховних Апостолів Петра і Павла с. Нова Жадова на чолі з о. Русланом Боровим зустріли у своєму храмі з о. Назарія, з яким спільно розважали над стаціями Екологічної Хресної дороги.

Весна 1986 назавжди чорними літерами буде вписана в історію нашого народу і людства, а про невелике місто Чорнобиль дізнається весь світ. 26 квітня цього ж року стався вибух четвертого енергоблоку на Чорнобильській АЕС. В пам'ять про 30-ту річницю цієї катастрофи у м. Вашківці відбулася панахида за загиблими учасниками ліквідації аварії. На панахиді були присутні міський голова з депутатами, ліквідатори аварії на ЧАЕС, учні школи з вчителями, студенти медичного коледжу з викладачами та жителі міста. Панахиду очолив о. Назарій Мицко та звернувся до присутніх: «Цінувати Богом створений світ та використовувати сучасну технологію для добра, а не для знищення людства».

Також у Вашківській школі на запрошення заступника директора з виховної роботи, екореферент провів урок-конференцію на тему: «Відгомін Чорнобиля». На уроці дітям була представлена презентація про Чорнобиль та його наслідки, що відбиваються і досі на здоров’ї людини і стані природного довкілля.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

alt

alt

alt

alt