Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Блаженства – це перлина, подарована нам Богом

altНа запрошення отця Романа Балити, декана Миколаївського деканату, Одеського екзархату, отець Дмитро Онуфрик, референт Бюро УГКЦ з питань екології цього екзархату, на початку п’ятого тижня Великого посту виголосив духовні науки для парафіян церкви Успіння Пресвятої Богородиці, села Іванівка, Врадіївського району, Миколаївської області.

Ціль передпасхальних реколекцій – це не тільки підготовка до зустрічі з Воскреслим Христом, усвідомлення ваги і важливості Його жертви, але також переосмислення нашого життєвого шляху до Воскресіння разом із нашим Господом.

Цьогорічні реколекції були присвячені темі блаженств, проголошених Ісусом Христом під час нагірної проповіді. Отець Дмитро разом із парафіянами храму пригадували собі суть блаженств, які були, є і завжди будуть актуальними й стосуватимуться усіх сфер нашого життя.

Стосунки між людьми, людини самої із собою, навколишнім середовищем та, зрештою, зі своїм Творцем завжди були непростими, а зусилля Бога, які не обмежують людську волю, все більше викликають подив та захоплення Його любов’ю, милосердям та наполегливістю.

Нагірна проповідь і блаженства, проголошені на ній – це одна із перлин, подарованих нам для нашого добра, удосконалення, віднайдення гармонії у спілкуванні зі своїм Творцем, собою, ближніми та усім створеним Богом світом.

Реколекції включали в себе не тільки роздумування над духовними речами, а також спільну молитву всіх присутніх. Одне із прохань цієї молитви було, щоб ті роздуми і почуте слово знайшло місце в серці кожного слухача і вилилось у конкретні рішучі дії, які все більше і більше наближали б нас вже тут, у земному житті, до нашого Творця.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

alt

alt