Актуальна тема

Меню

В Київській архієпархії розпочалися екомісії

alt13 вересня 2015 року на теренах Київської архієпархії розпачались екологічні місії задля порятунку створіння. Свою першу місійну працю референт з питань екології Київської архієпархії о. Роман Романович розпочав на парафії святого Великомученика Юрія м. Василькова Київської області.

Розпочалась місія із Божественної літургії, на якій в сугубій ектенії молилися з проханням очистити наші серця, щоб стати подібними до Бога у справах діл Його створіння та стати гідними наслідниками Його Єдинородного Сина.

Після Літургії було проведено екскурс у час, що передував заснуванню Дня Бога Творця та подальший розвиток цієї благословенної ініціативи. Згодом референт розповів чим місії цьогорічні відрізнятимуться від місій, що тривали до цього часу, що "в цей рік ми будемо більше говорити про енергоефективність та енергозбереження, особливо у тих галузях, що стосуються нашого побуту" – наголосив о. Роман.

Зокрема було розкрито питання правильного підходу в утеплені будинків, а це, по-перше, проведення аналізу енерговтрат, по-друге, використання якісних матеріалів з кваліфікованими робітниками, які дадуть змогу уникнути в подальшому неприємностей, які можуть стосуватися безпеки мешканців цих будинків. Також було наголошено, що кожний день нашого життя має проходити з думкою, що від мене особисто залежить, у якому світі будуть народжуватися наступні покоління.


На завершення референт подякував усім присутнім за терпливість та подарував новий роздатковий матеріал екологічної тематики.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології