Актуальна тема

Меню

Заснування молодіжної еко-спільноти у м. Новий Розділ

13 вересня 2015 року в м. Новий Розділ на парафії Різдва Пресвятої Богородиці відбулося започаткування нової парафіяльної молодіжної еко-спільноти. Цей день було вибрано недарма. 14 вересня відзначається Всесвітній день молитви за збереження створіння. На запрошення о. Романа Штігера на цю подію прибув о. Олег Кобель, референт Бюро УГКЦ з питань екології Стрийської єпархії разом із своєю парафіяльною молоддю.

Після вечірньої Божественної Літургії у храмі Різдва Пресвятої Богородиці ансамбль дівчат «Фіміам» із с. Кавське виконав 7 пісень, які мали на меті підтримати добрі починання молоді міста Новий Розділ. Між піснями о. Олег Кобель дав короткі розважання про виклики, які стоять перед людьми, що покликані зберегти Богом створений світ. Наприкінці о. Роман Штігер зачитав власний зворушливий вірш на еко-тематику, що братиме участь у Всеукраїнському екологічному конкурсі «Відповідальність за створіння». Подякувавши гостям із с. Кавське, о. Роман подарував дівчатам компакт-диски із записом «Хресної Дороги».

Друга частина зустрічі відбувалася у приміщенні катехитичного класу. На цю першу зустріч з-поміж ново-роздільської молоді завітала молодь з м. Жидачева, смт. Журавно і с. Кавське. Вся молодь прекрасно знайома між собою, адже брали участь у спортивних та екологічних таборах в смт. Журавно. В часі зустрічі було запропоновано кілька перших практичних кроків, які повинна зробити молодіжна парафіяльна спільнота. Чимало молодих людей жваво обговорювали пропозиції один одного по втілення основної ідеї існування такої спільноти – поширювати необхідні знання і робити практичні кроки для збереження створіння у місті та на парафії. Було вирішено зібратися наступного дня, 14 вересня, у храмі для спільної молитви за збереження створіння, привести своїх друзів і запропонувати назву для спільноти. Інші пропозиції стосувалися проведення просвітницьких акцій, флешмобів, прибирань, насаджень дерев, збору макулатури і, звичайно, спільної молитви.

Після закінчення зустрічі молодь багато часу спілкувалася між собою, робили спільні фото, мали екскурсію в храмі, який є одним з найбільших храмів УГКЦ у світі. Прощання було дуже хвилюючим, але з чіткою впевненістю у тому, що таких зустрічей буде щораз більше.

Джерело: Церква Преподобної Параскевії с. Кавське