Актуальна тема

Меню

Референт Бюро УГКЦ з питань екології взяв участь у Форумі молодіжних громадських організацій Івано-Франківської області

alt9-10 вересня 2015 р. в селі Михальче Городенківського району, у рамках акції «Відповідальність починається з мене», проходив обласний Форум молодіжних громадських організацій. Протягом двох днів молодіжні лідери області дискутували на тему: «Молодь і громада: розвиток місцевої демократії та формування громадянського суспільства, роль і місце молодіжних громадських організацій у розбудові громадського суспільства». Відбулася презентація Дорожньої карти реформування молодіжної сфери, обговорення «Концепції Державної цільової соціальної програми національно-патріотичного виховання 2016-2020» та обговорення обласної цільової програми «Молодь Прикарпаття» на 2016-2020 рр., круглий стіл, а також презентація молодіжних організацій.

Також присутні почули виступ о. Василя Сливоцького, представника Молодіжної комісії Івано-Франківської архієпархії УГКЦ, та о. Назарія Мицко, екореферента Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ, який представив молодіжним організаціям діяльність Бюро з питань екології. «Церква завжди старається давати відповіді на виклики сучасності, і в такий спосіб допомогти людині йти правильним шляхом. Збереження довкілля – питання, що стосується кожного і молодої людини також», – зазначив о. Назарій.

Представник Екобюро презентував присутнім також «валізку енергоефективності». Світлодіодні лампочки, аератори – сучасні вироби, які допомагають зменшити споживання природних ресурсів та енергії, що і є вагомим кроком у збереженні довкілля.

Приємно було почути у презентаціях молодіжних організацій про їх співпрацю з духовенством та проведені ними екологічні акції для збереження довкілля.

Інормаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології