Актуальна тема

Меню

У селі Серединки словом, піснею та молитвою Папи Франциска закликали молодь і прочан берегти Боже створіння

altКожного року на свято Преображення Господнього у прекрасному селі Серединки, що коло Тернополя, проводяться молитовні чування та концерт духовної пісні для молоді та прочан Великоберезовицького деканату. Молодь разом із своїми душпастирями приїжджають сюди, щоб поділитися своїми пісенно-молитовними скарбами, набратися духовних зерен, які тут рясно сіються та почастувати первоплоди багатої серединківської землі.

Молодь села Острів разом із своїм священиком о.Василем Шафраном, який є референтом Екобюро Тернопільсько-Зборівської архієпархії, закликали усіх учасників святкування прислухатись до навчання Cвятішого Отця Франциска у першій екологічній ецикліці «LAUDATO SI’». «Сьогодні ми стаємо свідками того, як світ поволі сам себе знищує. Через безвідповідальне користування Божими дарами, які ми у сьогоднішній день освячуємо і приймаємо, ми вбиваємо природу, самих себе і не ділимось дарами із тими, хто потребує на інших континетах, Богом створеної землі, чи є поруч із нами голодним і спраглим», – підкреслив о. Василь Шафран.

«Папа Франциск закликає усю світову спільноту та нас із Вами до глибокого навернення і до співпраці у Божому винограднику. Ми повинні усвідомити своє християнське покликання на землі і бути не тільки споживачами, але і служителями, стати добрим і надійним інструментом у руках Творця, задля спасіння усього Його створіння і нас самих», – сказав екореферент.

Після промови усі присутні, близько 300 людей, помолились молитву папи Франциска за збереження Божого створіння і молодь села Острів подарувала пісню «LAUDATO SI’».

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології