Актуальна тема

Меню

Екологічний день у літньому таборі стає популярним

alt3 липня 2015 року Божого о Микола Пришляк, референт Бюро УГКЦ з питань екології у Львівській архієпархії, провів черговий екологічний день в таборі, організованому для дітей при парафії св. свщмч. Йосафата (м.Львів).

Екореферент розпочав свою зустріч з молитви, після якої розповів присутнім про важливість екологічного вчення Церкви та про руйнівну дію екологічного гріха на ціле створіння. Цей гріх є особливо важким, оскільки мова йде не тільки про пошкодження природного довкілля, але рівночасно також і про реальні загрози для здоров’я та життя сучасного суспільства та майбутніх поколінь. «Своїми вчинками проти створіння ми грішимо проти того, Хто його створив, проти самого Творця», - наголосив о. Микола.

Оскільки в даному таборі взяли участь понад 250 учасників, дітей поділили на три групи. У кожній групі о. Микола провів еколекцію, під час якої наголосив на важливості екологічного навернення та покаяння; продемонстрував ековалізу, у якій містяться прилади для заощадження води, електроенергії тощо. Учасники табору переглянули екомультфільми та відеоролики про збереження природного довкілля.

Наприкінці зустрічі захисник створіння на теренах Львівської архиєпархії УГКЦ роздав учасникам табору наклейки та закладки, а для аніматорів залишив інформаційні буклети на згадку про проведений екодень.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології