Актуальна тема

Меню

Дитячі літні табори – сприятливий час для поглиблення екологічного виховання

altНещодавно у Стрийській єпархії УГКЦ, на базі санаторію смт. Журавно проходив дитячий християнський табір для дітей віком 10-13 років під назвою «Табір-Свіча-спорт-9». Крім духовного аспекту табір був спрямований на спортивне виховання та розвиток учасників. Організатором табору був о. Олег Кобель, настоятель парафії Параскеви Тарнавської, який також виконує екологічне служіння на теренах вищезгаданої єпархії.

У часі літніх таборів, головно у Стрийській єпархії, вагоме місце традиційно приділяється всебічному вихованню та навчанню учасників табору. Дбаючи про екологічне виховання підростаючого покоління, у програмі даного табору один день носив «екологічний» характер.

На запрошення о. Олега до табору завітав екореферент Донецького екзархату УГКЦ о. Михайло Неїжмак, який поспілкувався з дітьми на тему екології і важливості шанобливого ставлення до Богом створеного світу – природи. Отець Михайло загострив увагу учасників табору на поняттях виховання, значенні спорту та виробленні нових, дружніх до довкілля стилів життя.

Зустріч представника Екобюро відбувалася у формі жвавого та живого спілкування. Для закріплення і унаочнення сказаного екореферент познайомив дітей із вмістом ековалізки, де на конкретних приладах навчав дітей бути економними та ощадливо ставитися до Божих дарів, які дані людині лише для розумного використання.

О. Михайло побажав усім стати добрим прикладом для інших, братів, сестер, батьків та друзів, заохотив постійно ділитися екологічними знаннями, щоб стати добрими християнами. На завершення екоакції, відбулася перевірка отриманих знань, найактивніші та найкмітливіші три учасники отримали в подарунки екологічні видання.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології