Актуальна тема

Меню

У Чортківській школі вчилися чинити діла милосердя до природи

17 березня 2015 року учням Чортківської школи № 2 було представлено Великопосну екологічну ініціативу Бюро УГКЦ з питань екології «Екологічне навернення для порятунку створіння».

Під час уроку диякон Михайло Деревенчук, який є референтом Бюро УГКЦ з питань екології у Бучацькій єпархії, розповів учням про значення Великого посту в контексті приготування до світлого празника Воскресіння Христового.

Зокрема, екореферент зазначив, що «піст не зводиться тільки до самих обмежень у всьому, а, в першу чергу, піст – це час особливої боротьби з гріхом, задля того, щоб осягнути святість і гідно зустріти Воскресіння». Саме тому велику увагу учнів було звернуто на потребу діл милосердя по відношенню до своїх ближніх та всього Божого створіння для того, щоб осягнути життя вічне для своєї душі.

Підчас заняття учні переглянули ековідео: «Через прості дії ми здатні змінити світ...», після чого відбулося жваве обговорення побаченого. Також серед іншого було заторкнуто питання правил Великого посту, екологічного гріха, діл милосердя, у тому числі й для довкілля, та питання збереження первоцвітів.

Школярам також було роздано на згадку буклети-путівники «Великий піст – подорож до Воскресіння в гармонії з усім створінням», календарики та флаєри про шкоду підпалів рослинності та цвинтарної пластикової атрибутики.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології