Актуальна тема

Меню

Екологи Львівщини об’єднуються задля подолання проблеми підпалів природи

alt11 березня 2015 року в актовому залі Департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації відбулося засідання круглого столу, з метою обговорення проблеми випалювання сухої трави й рослинних залишків, їх наслідків впливу на довкілля і людину та напрацювання пропозицій із запобігання таким діям.

Окрім представників виконавчої влади, наукових установ та громадських активістів, у круглому столі взяли участь два єпархіальних референти Бюро УГКЦ з питань екології: о. Микола Пришляк і о. Олег Кобель. Відбувся конструктивний обмін думок щодо причин та наслідків спалювання залишків рослинності як на землях сільськогосподарського призначення, так і на землях загального користування. Звучало чимало нарікання на брак обізнаності населення щодо цього питання, зачитувалося статистичні дані збитків від такої протиправної та гріховної діяльності.

У часі обговорення, представники Бюро УГКЦ з питань екології розповіли про ініціативи Церкви в питаннях захисту довкілля і зокрема проблеми яка обговорюється, представивши буклети і флаєри із інформацією про шкоду підпалів. Також висловили власні пропозиції, що стосувалися посилення відповідальності за підпали, залучення громадських організацій для контролю, а також організацію громадських слухань у кожній громаді за підтримки сільських голів, духовенства, природоохоронних та правоохоронних органів України.

Всі напрацьовані пропозиції ввійдуть до спільного протоколу, згідно якого прийматимуться відповідні рішення для подолання такого ганебного та шкідливого явища, як підпали сухої рослинності.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології