Актуальна тема

Меню

У двох парафіях Бучацької єпархії представили Великопосну екологічну ініціативу

Нещодавно з ініціативи диякона Михайла Деревенчука, референта Бюро УГКЦ з питань екології Бучацької єпархії, парафіянам одразу двох величних храмів Пресвятої Трійці, у смт. Заводське, та собору Петра і Павла, у м. Чортків, була представлена Великопосна екологічна ініціатива 2015 «Екологічне навернення для порятунку створіння».

Настоятель храму о. Володимир Білінчук у слові до своїх парафіян звернув увагу, що через євангельську розповідь про розслабленого наш Отець Небесний хоче пролити світло своєї правди на всі сфери нашого життя та діяльності. Можливо, в сьогоднішній день, коли ми робимо перші кроки на шляху покаяння і навернення, Бог хоче нас запитати чи, часом, ми своїм безвідповідальним ставлення до природи не стаємо причиною того, що наш ближній втрачає здоров’я, перетворюючись на розслабленого?! Ще досить мало людей взагалі, не кажучи вже про християн, усвідомлюють і визнають, що вони теж винні в тому, що багато наших сучасників хворіють на різні захворювання, інколи невиліковні та зводять молодих людей з цього прекрасного, Богом створеного світу.

У свою чергу о. Андрій Лемчук, настоятель собору Петра і Павла, підкреслив той факт, що спалювання залишків рослинності, шкідлива практика штучних квітів, забруднення води та повітря – це далеко не повний перелік тих вчинків, які стають причиною захворювань та смерті наших ближніх.

Також усім бажаючим було роздано на згадку буклети-путівники «Великий піст – подорож до Воскресіння в гармонії з усім створінням» та флаєри про шкоду підпалів рослинності та цвинтарної пластикової атрибутики.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології