Актуальна тема

Меню

Трьом парафіям міста Тернополя була представлена Великопосна екологічна ініціатива

З 2 по 4 березня 2015 відбулися представлення Великопосної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння» на парафіях св. Йосафата, св. Миколая та Вознесіння Господнього, що у місті Тернополі. Вірні цих парафій разом з референтом Бюро УГКЦ з питань екології о. Василем Шафраном молилися за збереження усього Богом створеного світу та розважали над екологічним гріхом.

«І побачив Бог усе, що створив: і воно було дуже добре» (Бут 1,31). Ці рядки Святого Письма нагадують нам про той досконалий стан природи й цілого світу, який сьогодні людина щоденно нищить. Повна гармонія і Божий лад були між людиною, Творцем та усім творінням. Проживаючи в раю, людина була щасливою і мала все необхідне для життя. Проте людський гріх позбавив людину цих Божих благ і приніс дисгармонію у відносинах між Творцем та усім Його створінням. Людина своїм гріхом занечистила свою душу і почала руйнування раю і Божого порядку на землі. Кожен наш гріх руйнує наші відносини із Богом і руйнує світ Це руйнування сьогодні набрало таких масштабів, що світ стоїть на порозі самознищення.

Час Великого посту є часом, коли людина має задуматись над своїм життям і діяльністю. Це час, коли усі віруючі християни повинні очиститись від своїх гріхів і почати плекати природу як Боже створіння. Тільки той, що живе у гармонії з природою – може вповні жити у мирі з Богом, нашим Творцем і Спасителем. «Правдиве навернення і покаяння неможливе без примирення із природою, як нашим найближчим і найріднішим ближнім».

Після науки всі присутні отримали від Екобюро УГКЦ буклети та пам’ятні флаєри, які закликають нас відмовитись від спалювання сміття, листя, сухої трави та використання пластикових квітів та вінків.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології